день меторолога

23 відзначається Всесвітній день метеорології — професійне свято синоптиків всіх країн. Всесвітній день метеорології заснований Всесвітньою метеорологічною організацією (ВМО) і відзначається з 1961 року для підвищення обізнаності широкої громадськості у всіх країнах світу щодо діяльності національних гідрометеорологічних служб, а також для поглиблення розуміння значущості такої роботи.

Сама ВМО була заснована в 1950 році як компетентний орган ООН з питань спостереження за станом атмосфери Землі і її взаємодією з океанами. До складу ВМО входить 191 країна, зокрема і Україна, яка представлена ​​Українським Гідрометцентром.

Перш за все, Всесвітня метеорологічна організація займається питаннями погоди, клімату і води, адже небезпеки від них становлять майже 90% від загального числа природних катаклізмів. Зусиллями своїх членів ВМО забезпечує прогнози і ранні попередження про подібні небезпеки, щоб сприяти запобіганню і пом’якшення наслідків від бід, порятунку життів людей, а також зменшення масштабів шкоди майну і навколишньому середовищу за рахунок більш ефективного управління ризиками.

Добавить комментарий